titelbalk
Zeiljacht ÆGIR
Belevenissen aan boord van onze Bavaria 34 Cruiser
Najaar 2012

15sep Lelystad Houtribhaven - Enkhuizen Compagnieshaven Vol is vol, toch?


WindWZW 4-5
WeerWisselend bewolkt, 20C
Vertrek16:00
Aankomst18:30
Log4720,8 - 4736,5 (15,7 Nm)


Na de diverse hockeybeslommeringen in de ochtend zijn we pas tegen 15:00 op de boot. Robin is er niet bij, maar ons neefje Luuk wel. We maken snel klaar voor vertrek en zijn rond 16:00 los. Er staat een flinke wind en met ons volle tuig lopen we hard weg van de haven. We varen halve wind richting de kop van het Enkhuizerzand. Luuk stuurt een stukje, maar het is best lastig en het gaat behoorlijk schuin. Na de kop moeten we hoog aan de wind en gaan flink onder helling. Luuk vindt het allemaal prachtig en geniet zichtbaar. Hij is niet de enige, want het is echt heerlijk zeilweer. De temperatuur zakt wel en de truien gaan aan. Na 2 uur varen zijn we al dicht bij Enkhuizen. We maken een slag naar de geul en moeten dan op de motor het laatste stukje. Als we bij de gemeentehaven aankomen, staan de lichten op dubbelrood: de haven is vol. We draaien om en varen naar de Compagnieshaven. Tot onze verrassing staat daar ook aangegeven dat de haven vol is. We draaien een rondje en maken uiteindelijk vast aan een prachtige aluminium boot. Van de eigenaresse mogen we "voor deze keer" blijven liggen.
We nemen de honden mee van boord en gaan op zoek naar een restaurant om te eten. Bij de haven is het vol, dus de stad in. Uiteindelijk komen we bij de Markerwaard terecht waar tot onze verbazing nog plek binnen is. We eten zoals gewoonlijk heerlijk en gaan voldaan terug naar de boot. Het is inmiddels half 11, dus voor iedereen is het bedtijd. Al met al een heerlijk zeil(mid)dag.

najaar01

Luuk stuurt ons richting Enkhuizen

Home Home Home gastenboek

16sep Enkhuizen Compagnieshaven - Lelystad Houtribhaven Sportief zeilen


WindZZW 4-5
WeerWisselend bewolkt, 19C
Vertrek12:00
Aankomst15:00
Log4736,5 - 4754,6 (18,1 Nm)


De honden hebben vanmorgen geen haast, zodat we allemaal tot half negen kunnen "uitslapen". Ontbijt met warme broodjes en een gekookt eitje, waar ook de honden dol op zijn. Het is alweer tegen de middag als we vertrekken met een stevige wind waardoor we flink vaart maken en met zo'n 7,5 knoop richting de polder zeilen. Na het Enhuizerzand is het kruisen en loop de snelheid terug, maar het zeilen is er niet minder om. Onze gast Luuk vindt het allemaal prachtig en geniet net als wijzelf van het bruisende water en rondvliegende spetters. Soms vind hij het "een klein beetje spannend" als we erg schuin gaan.
Lelystad komt toch snel in zicht en aan hogerwal worden de golven gauw minder.

Home Home Home gastenboek