titelbalk
Zeiljacht ÆGIR
Belevenissen aan boord van onze Bavaria 34 Cruiser
Seizoen 2018

19mei Lelystad Houtribhaven - Lelystad Bataviahaven Pinksterweekend


WindZuidwest 2-3
WeerBewolkt, 14C
Vertrek14:45
Aankomst15:30
Log7210,6 - 7210,6 (0,0 Nm)
Gps1,8 Nm


Helaas pas de eerste zeildag van het jaar, we doen weer mee aan het pinksterweekend van de Bavaria club. Eigenlijk zijn we er nog helemaal niet klaar voor en dat blijkt wel : eenmaal aan boord blijkt de high aspect fok nog thuis te liggen, ophalen dus. Vervolgens blijken ook de schoten nog thuis... nog een keer heen en weer. Als we eenmaal op pad zijn, is de lunchtijd al ruim voorbij. We komen eigenlijk net te laat aan, terwijl het evenement aan de andere kant van de sluis is. We sluiten aan bij de excursie in het Nieuwe Land en gaan 's avonds met de hele club eten bij de Taveerne. Een uiterst rommelige start van het seizoen dat wel past bij hoe het verder allemaal gaat dit jaar.

Home Home Home Home gastenboek20mei Lelystad Bataviahaven - De Blocq van Kuffeler W.S.V. Pinksterdag 1


WindNoord 2-4
WeerZonnig, 22C
Vertrek13:15
Aankomst15:30
Log7210,6 - 7210,6 (0,0 Nm)
Gps10,9 Nm


De boot is eigenlijk nog niet zeilklaar en al helemaal niet wedstrijdklaar. We besluiten om tegen ons gevoel in niet mee te doen met de clubwedstrijd en op ons eigen tempo naar Blocq te varen, waar deel 2 van het weekend is georganiseerd. Terwijl de wedstrijd van start gaat, ruimen wij de boot op en gaan nog even nieuwe bootschoenen kopen in Batavia stad. Daarna zeilen we op ons gemak langs de dijk, terwijl we het wedstrijdveld zien strijden in de verte. We komen tegelijk met de rest aan en zoeken een mooi plekje. Dan gaan we met twee grote sloepen van achter de sluis via de kanalen naar Almere. Ondanks dat ik al vrijwel mijn hele leven in de polder woon, heb ik deze kant nog nooit zo gezien. Het is prachtig op de plassen hier. We meren af bij de Boathouse waar we een heerlijke BBQ voorgeschoteld krijgen. Toch is het wel wat vreemd om niet mee gestreden te hebben om de beker. Volgend jaar hopelijk een herkansing.

0520-01

Druk in gesprek

Home Home Home Home gastenboek21mei De Blocq van Kuffeler W.S.V. - Lelystad Houtribhaven Pinksterdag 2


WindNoordoost tot Oost 3-4
WeerZonnig, 25C
Vertrek11:30
Aankomst15:00
Log7210,6 - 7210,6 (0,0 Nm)
Gps13,6 Nm


Het weer wordt steeds beter. Na een gezellige ochtend met onze clubgenoten maken we los voor een relaxte terugreis naar Lelystad. Met vlagen van soms 20 knopen loopt de boot als een tierelier. Het is niet helemaal bezeild, maar dat mag de pret niet drukken. We maken er een heerlijk tochtje van en na een niet al te vlotte schutting zijn we tegen 15:00 terug in de eigen haven.

0521-01

Aan tafel met de winnaars

Home Home Home Home gastenboek02aug Lelystad Houtribhaven - Urk Gemeentehaven Mini vakantie


WindNoord 1-2 toenemend 3-4
WeerZonnig, 28C
Vertrek13:30
Aankomst16:45
Log7210,6 - 7210,6 (0,0 Nm)
Gps9,2 Nm


De zomer van 2018 is tot nu toe bijzonder warm en droog. Vaak prachtig zeilweer, maar door omstandigheden zijn we nauwelijks in de gelegenheid geweest om te zeilen. Ook een echte vakantie zit er niet in dit jaar, dus we moeten het doen met lange weekenden. Vanaf vandaag een mini-vakantie van donderdag tot en met zaterdag, maar wel met beide kinderen aan boord, wat al sinds de vakantie van 2014 niet meer is gebeurd. Ook vandaag is het prachtig weer, alleen de wind laat het wat afweten. De ochtend wordt gebruikt voor poetsen. Vogelpoep maar vooral ook spinnepoep zijn over het hele dek en kuip te vinden. Een paar uur poetsen doet wonderen en we vertrekken met een vrijwel schoon schip richting het noorden. Er is net genoeg wind om te zeilen en we hebben geen haast, dus we gaan langzaam maar zeker richting Urk. Pas het laatste half uur neemt de wind ineens flink toe en we kunnen nog even lekker zeilen. Op Urk een box opgezocht, want de Aegir heeft dringend behoefte aan 220 voor de verbruiksaccu.

Home Home Home Home gastenboek03aug Urk Gemeentehaven - Enkhuizen Binnenhaven Kruisen naar Enkhuizen


WindNoordwest 2-3
WeerZonnig, 30C
Vertrek13:00
Aankomst16:30
Log7210,6 - 7210,6 (0,0 Nm)
Gps14,4 Nm


Vandaag een warme dag en dat is al vroeg te merken. We slapen uit, en ontbijten dan heerlijk in de kuip. Als de vlaggen beginnen te wapperen, maken we los voor een ritje naar Enkhuizen. Het is eerst net bezeild, maar halverwege draait de wind toch meer naar het westen en is het niet meer bezeild. De wind is wel wat toegenomen en het is uitstekend uit te houden op het water. Geen reden om snel de haven op te zoeken, dus we varen even een stukje door om vervolgens makkelijk de laatste slag richting de pieren te maken. We gaan door de brug in de binnenhaven en zoeken een plekje aan de wal. Daar staat een podium voor een optreden die avond. Geen probleem, live muziek is geen straf. Het wordt snel druk en geluid genoeg, maar de muziek is vrijwel niet te horen. Later blijkt dat de vergunning voor maximaal 80 decibel is, minder dan het geluid van de groep hard pratende mensen voor onze boot. Dat was wel jammer, want het was een prima band.

Home Home Home Home gastenboek04aug Enkhuizen Binnenhaven - Lelystad Houtribhaven terugtocht


WindNoordwest 3-4
WeerZonnig, 25C
Vertrek11:30
Aankomst15:30
Log7210,6 - 7210,6 (0,0 Nm)
Gps16,8 Nm


Vandaag vrijwel perfect zeilweer. Prachtige dag, niet te felle zon door hoge bewolking, super windje en uit de goede richting. We zeilen de welbekende route langs de boeien van het Enkhuizerzand die tegenwoordig in rechte lijn richting de kopboei liggen, en van daar naar de kop van de dijk bij Lelystad. Een absoluut zorgeloze zeildag waar we met zijn allen heerlijk van genieten. Terug in de haven moeten we redelijk snel weg, want de kinderen hebben beide een feestje waar ze heen willen. Het gewone leven gaat ook door.

Home Home Home Home gastenboek01sep Lelystad Houtribhaven - Urk Gemeentehaven (Poging tot) zeilen met gasten


WindNoordoost 1-2
WeerZonnig, 22C
Vertrek10:15
Aankomst14:30
Log7210,6 - 7210,6 (0,0 Nm)
Gps10,4 Nm


"We hebben Frank, Esther en de kinderen mee aan boord, samen met Nienke en wijzelf is dat 7 personen en dan natuurlijk nog de honden. Volle bak dus! We gaan een weekendje zeilen en zijn gisteravond al aan boord gekomen. En van de meiden met een luchtbed op de grond, erg gezellig voor de honden ook!
Vandaag willen we een lekker stukje gaan varen, maar de wind laat ons in de steek. We wachten nog even, drinken rustig koffie en varen met de eerste windvlaagjes uit. Helaas wil het niet meer worden dan wat vlaagjes op een verder vlak ijsselmeer. Het duurt allemaal lang, maar het is wel erg relaxed en gezellig aan boord. We zetten koers naar Urk (dichtbij en hoog aan de wind, zodat we nog een beetje kunnen zeilen). We liggen aan de middensteiger, prima plekje. We borrelen natuurlijk uitgebreid en gaan daarna een lekker scholletje eten op de kant.
"

Home Home Home Home gastenboek02sep Urk Gemeentehaven - Lelystad Houtribhaven (Poging tot) zeilen met gasten, deel 2


WindNoordoost 2-3
WeerZonnig, 24C
Vertrek12:15
Aankomst16:00
Log7210,6 - 7210,6 (0,0 Nm)
Gps11,4 Nm


Na een prima nacht doen we rustig aan. Beetje koffie drinken, wat ouwehoeren en kijken naar de bootjes. Tegen lunchtijd maken we los. We willen naar Trintelhaven om te gaan zwemmen. Als we een paar mijl van Urk weg zijn, valt de wind echter weer weg. Motoren hebben we geen zin in, dus we gaan halve wind richting Lelystad. Het is eigenlijk wel aardig zeilen, zeker met "beginners" aan boord. Terug in de haven ruimen we op en gaan weer terug op huis aan. Al met al een prima weekendje weg!
Het bleek trouwens het laatste zeiltochtje van het seizoen. Helaas lagen de prioriteiten ergens anders en hebben we slechts 8 zeildagen gehad, een negatief record. Hopelijk volgend seizoen meer tijd, daar ziet het wel naar uit.

Home Home Home Home gastenboek

Martijn a/b gir